Nurul.W

Just another WordPress.com weblog

HARAPAN RAMADHAN August 11, 2010

Filed under: Doa,General,Islam — nwarshad @ 2:07 am

Harapan Ramadhan (Raihan & Man Bai)

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah…
Dengan rahmatMu oh Tuhanku…
Ku tempuh jua

Advertisements
 

Dipermudahkan segala urusan June 2, 2008

Filed under: Doa — nwarshad @ 10:45 am

Alhamdulillah, esok last paper. Tak sabar-sabar rasanya nak menghabiskan. Tapi kenapalah malas sangat nak study ni. Inilah manusia, bila tak cukup masa, macam-macam alasan diberi. Bila ada masa senggang yang lama antara satu exam ke satu exam, kemalasan pula melanda disebabkan banyak masa. Teringat tentang 5 perkara sebelum datangnya 5 perkara. Salah satu daripadanya ialah, masa lapang sebelum masa sibuk. Kan payah bila masa sibuk, barulah kita terkial-kial nak buat semua perkara.

Dikala ini juga ada beberapa orang sahabat saya yang sedang dalam kedukaan dek ujian yang melanda hidup. Jadi dalam posting ni nak share satu doa yang telah menjadi “assignment” saya. (Huhu..suami yang bagi assignment ni). Semoga segala urusan sahabat-sahabiah serta saya dan keluarga dipermudahkan. Ameen.