Nurul.W

Just another WordPress.com weblog

A Look-alike Meter February 25, 2011

Filed under: Uncategorized — nwarshad @ 6:09 am

MyHeritage: Family treesGenealogyCelebritiesCollageMorph

 

Freedom Flotilla Vs. World Cup! June 11, 2010

Filed under: Uncategorized — nwarshad @ 7:33 am

Baru-baru ini dunia dikejutkan dengan penahanan tentera Israel terhadap kapal-kapal  laut Freedom Flotilla dalam misi bantuan kemanusian ke Palestin. Betapa biadap dan zalimnya tindakan mereka terhadap para sukarelawan yang menyertai misi tersebut. Sebaik mengetahui berita ini perahan marah membuak2 dalam diri…terasa ingin kutumbuk-tumbuk para tentera tersebut bila mlihat video di dalam yuotube. Dan sangat gerammmmmmmmm bila banyak la pulak video propaganda yahudi ni yang menyatakan mereka yang diserang oleh para sukarelawan..idak ke ngok namanya tu…geram, geram dan geram. Hanya doa kupanjatkan dari sini, moga ALLAh sentaiasa memberi kekuatan kepada ku dan semua umat Islam yang lain untuk sentiasa menyayangi saudara seIslamnya walaupun di mana mereka berada.

Setelah para sukarelawan dari Malaysia selamat sampai ke tanah air…banyak stesen tv menjemput mereka untuk bual bicara  dan banyak berita yang menyiarkan tentang mereka. Walaupun begitu, aku tak jemu-jemu untuk melihat rancangan-rancangan tersebut, dan aku bertanya pada diriku sendiri bagaiman perasaanku jika yang pergi itu adalah suamiku…adakah aku setabah isteri-isteri sukarelawan yang lain yang mengizinkan suami mereka menyertai misi tersebut dan sekuat isteri para pejuang Islam yang lain…aku berharap suatu hari nanti aku mampu menjadi seperti itu. Aku perlu sedar semua yang ada disekeliling, suami, anak-anak harta benda dan segalanya adalah milik ALLAh Tuhan sekalian alam. Inilah yang dikatakan oleh isteri ketua sukarelawan dari Malaysia, saya kuat kerana suami itu milak ALLAH, redha jika apapun terjadi terhadap suaminya. Moga antum terus diberi kekuatan untuk berjuang di atas jalanNya. (more…)

 

~ SIK Clothing ~ Harga runtuh ;-) June 7, 2010

Filed under: Uncategorized — nwarshad @ 4:32 am

Assalamualaikum. Mari, mari, mari jualan penghabisan stok T-shrit muslimah SIK clothing pula.Ade sesetengah baju yang warnanya berlainan dari warna stok yang ada. Tapi designya tetap sama.

SIK ~ Mdl02 ~ Saiz: S ~ Warna: Turqois
Harga asal: RM37.00
Sale: RM34:00


SIK ~ Mdl04 ~ Saiz: S ~ Warna: Coklat
Harga asal: RM37.00
Sale: RM34:00


SIK ~ Mdl71 ~ Saiz: M ~ Warna: Pink
Harga asal: RM38.00
Sale: RM35:00


SIK ~ Mdl74 ~ Saiz: M ~ Warna: Hijau
Harga asal: RM37.00
Sale: RM34:00

Sila email ke srikandi_nwa@yahoo.com untuk pembelian/pertanyaan. TQ

 

Penghabisan Stok ~ UKHTI ~

Filed under: Uncategorized — nwarshad @ 2:44 am

Assalamualaikum. Jualan penghabisan stok T-shrit muslimah UKHTI. Cuma tinggal 3 sahaja lagi…

UKHTI ~ U17 ~ Saiz: S ~ Warna: Biru, Purple

Harga asal: RM38.00

Sale: RM35:00



UKHTI ~ U21 ~ Saiz: XL ~ Warna: Purple, Tosca

Harga asal: RM45.00

Sale: RM42:00



UKHTI ~ U25 ~ Saiz: M ~ Warna: Merah Bata, Tosca

Harga asal: RM39.50

Sale: RM37:00

Berminat?! Sila e-mail saya untuk tempahan/pertanyaan: srikandi_nwa@yahoo.com

Saiz dan ukurannya:

DEWASA S M L XL
Panjang badan 83 86 88 94
Pundak 38 41 46 49
Panjang tangan 54 55 56 56
Lebar dada 45 47 54 57
Lebar Bawah
55
58
64
67
 

Jualan Penghabisan Stok ~ UKHTI TEEN June 4, 2010

Filed under: Uncategorized — nwarshad @ 7:38 am

Assalamualaikum…

Semenjak dua menjak ni suka sangat shopping online dan dah tersampuk pula nak menjual stok baju yang tak sempat dijual dulu kat sini. Baju ni saya order mase awal-awal pregnan dlu, then tak sempat nak menghabiskan jualan sebab dah tak larat nak bawak perut..hehe. Kiranya ni jualan penghabisan stok..mari mari mari…muarah murah murah…

Ukhti Teen ~ UT01 ~ Saiz: S ~ Warna: Purle, Pink

Harga asal: RM39.50

Sale: RM37.00


Ukhti Teen ~ UT03 ~ Saiz: M ~ Warna: Pink, Kelabu

Harga asal: RM38.00

Sale: RM35.00


Ukhti Teen ~ UT06 ~ Saiz: M ~ Warna: Pink, Turqois

Harga asal: RM38.00

Sale: RM35.00


Ukhti Teen ~ UT09 ~ Saiz: M ~ Warna: Hijau Toska, Kelabu

Harga asal: RM39.50

Sale: RM37.00

Untuk order atau pertanyaan sila email saya: srikandi_nwa@yahoo.com

Saiz ukuran:

Ukhti TEEN S M L
Panjang badan 68 71 73
Pundak 34 36 37
Panjang tangan 51 52 53
Lebar dada 40 42 45
Lebar bawah 48 51 52


 

Afnan & Aufa, syukur ALHAMDULILLAH June 2, 2010

Filed under: Uncategorized — nwarshad @ 8:33 am

Assalamualaikum

Sedang saya melayari blog-blog di internet tadi, saya termasuk satu blog ni. Kemudian ada satu taq/link yg menrik perhatian saya untuk membacanya ~ Alesha Abriza in memories (15 Dis 2005 – 13 Mei 2006). Mula sekadar ingin tahu ape yang berlaku. Tapi bila dah membaca kisah baby Alesha ni, sangatlah sedihnya hati ini…hingga tak mampu nak menahan air mata yg berjujuran. Dari satu kisah ke satu kisah adik Alesha kubaca, hinggalah habis…sebak dan sangat pilu pabila menatap gambar-gambarnya yang penuh dengan tiup. Teringat pula keadaan diriku yang seperti itu semasa seminggu selepas melahirkan Afnan & Aufa. Semenjak menjadi ummi ni aku memang sensitif skit dengan kisah anak-anak ni. Mudah sangat tersentuh dan rasa ianya sangat dekat dengan diri ini. Moga roh arwah Alesha Abriza ditempatkan dikalangan orang soleh, tapi anak kecil seperti ini tiada dosa lagi, masuk syurga InsyaALLAH. (more…)

 

Fingerprint Recognition – The System August 21, 2008

Filed under: Uncategorized — nwarshad @ 10:35 am

Incorrect result